page_head_bg

Nyheter

Electric Ireland-prisene vil stige 23-25% fra mai

Electric Ireland har blitt den siste energileverandøren som kunngjorde en stor prisøkning i møte med skyhøye olje- og gasspriser internasjonalt.

Selskapet sa at det økte prisene for både strøm- og gasskunder fra 1. mai.

Den gjennomsnittlige strømregningen vil gå opp med 23,4 prosent eller €24,80 i måneden, og den gjennomsnittlige gassregningen vil gå opp med 24,8 prosent eller €18,35 i måneden, heter det.

Økningene vil legge til rundt €300 i året til strømregningene og €220 til gassregningene.

"Vedvarende endringer i engroskostnadene for energi fortsetter å drive prisjusteringer," sa selskapet, mens de la merke til at fondet på 2 millioner euro fortsatt er åpent for kunder som opplever problemer med å betale regninger.

"Vi er svært klar over at de økende levekostnadene skaper problemer for husholdninger over hele landet," sa Marguerite Sayers, administrerende direktør i Electric Ireland.

"Dessverre betyr den enestående og vedvarende volatiliteten i engrosgassprisene de siste 12 månedene at vi nå må øke prisene våre," sa hun.

"Vi forsinket økningen så lenge vi kunne i håp om at engrosprisene ville falle tilbake til nivåene tidlig i 2021, men dessverre har dette ikke skjedd," sa hun.

Electric Ireland, detaljhandelen til den statlige energileverandøren ESB, er den største strømleverandøren i Irland med omtrent 1,1 millioner kunder.Den siste prisøkningen kommer i kjølvannet av lignende trekk fra Bord Gáis Energy, Energia og Prepay Power.

Astronomiske regninger

Energia signaliserte i forrige uke at de ville øke prisene med 15 prosent fra 25. april, mens Bord Gáis energipriser skal gå med 27 prosent for elektrisitet og 39 prosent for gass fra 15. april.

Electric Ireland hevet strøm- og gassprisene to ganger i fjor som svar på en akselerasjon i engrosprisene, som har blitt forsterket av krigen i Ukraina.

Den kunngjorde to økninger på 10 prosent av sin elektrisitetstariff i 2021 pluss to økninger (9 prosent og 8 prosent) av gassprisene.

Daragh Cassidy fra prissammenligningsnettstedet bonkers.ie sa: "Dagens nyheter var dessverre ventet gitt alle de siste prisøkningene vi har sett."

"Og gitt Electric Irelands størrelse, vil det føles dårlig av mange husholdninger over hele landet," sa han.«Den lille komforten er at det ikke trer i kraft før i mai, når det forhåpentligvis blir langt varmere.Men husholdninger vil bare bli møtt med astronomiske regninger neste vinter, sa han.

"Å si at dette er enestående tider for energisektoren er en underdrivelse.Prisøkninger fra alle de andre leverandørene vil sannsynligvis følge, og flere prisøkninger fra Electric Ireland senere på året kan ikke utelukkes, sa han.

«Siden oktober 2020, da prisene begynte å stige, har noen leverandører annonsert prisøkninger som har lagt til nesten €1500 til husholdningenes årlige gass- og strømregninger.Vi er i en krise, sa han.


Innleggstid: 21. april 2022